15 ongewone toepassingen voor groene thee

Groene thee is een van de bekendste, hipste warme dranken van tegenwoordig. Maar wist je ook dat je veel meer kunt met groene thee dan alleen drinken?
Niet alle tips hebben wij kunnen testen. Het toepassen van onderstaande tips is dan ook op eigen verantwoordelijkheid.

Geschreven door Toetsie Dingemans @Toetsiedingeman

groene thee supplement

1. Een zakje groene thee in een bloempot helpt om overtollig water op te vangen van de plant, en goede stoffen af te geven aan uw planten of bloemen.

2. Schone handen. Na het bereiden van vis, of andere sterk geurende ingredi├źnten, wast u uw handen met groene thee.

3. Tegen zweetvoeten. Neem een aantal dagen achtereen een voetenbadje van 20 minuten in groene thee. Na een paar dagen heeft u geen last meer van zweetvoeten.

4. Tegen stinkende luchtjes in de koelkast, plaatst u een paar zakjes groene thee in uw koelkast. Elke week vervangen.

5. Tapijt reinigen. Reinig muffe, vieze tapijten door er droge, gebruikte groene theebladeren op te sprenkelen. Laat ze tien minuten liggen en zuig ze dan op met de stofzuiger.

6. Ramen en spiegels blinkend en streeploos schoonmaken. Vuile ramen en spiegels lapt u met een zakje vochtige groene thee.

7. Een klein stukje van een theezakje, kunt u gebruiken als ‘spalk’ bij een gescheurde vingernagel. U plaatst de stof op uw nagel, en lakt deze daarna. Op deze manier scheurt het niet verder.

8. Vieze toiletpot. Laat een aantal zakjes groene thee zakken in het water van uw toiletpot. Een paar uur laten ‘trekken’, en het moeilijk schoon te krijgen stuk onder water, is blinkend schoon.

9. Antieke tapijten reinigen. In het geval van Perzische, of andere antieke tapijten en kleden, neemt men licht vochtige hele groene theebladeren en veegt ze er voorzichtig af na een aantal minuten.

10. Houten vloeren laten glanzen. De tannines in groene thee kunnen helpen om uw houten vloer te doen glanzen. Maak eerst de vloer schoon zoals gewoonlijk, en boen er dan een sterke groene thee in. Gebruik niet teveel water op een houten vloer. Aan de lucht laten drogen.

11. Het poetsen van houten meubels. Doop een microvezeldoek in een sterke groene thee, en boen voorzichtig uw houten meubels af. Aan de lucht laten drogen.

12. Glanzende haren. Neem vers gezette thee, en laat deze afkoelen tot een aangename temperatuur. Giet de ongezoete thee over uw haren en laat deze een kwartier intrekken. Goed uitspoelen.

13. Huisstofmijt elimineren en vlooien voorkomen. Test eerst op een onopvallende plaats de stof met thee. Neem een sprayflacon met groene thee, en spuit deze op stoffen, tapijten en bedden. Volgens meerdere bronnen is dit een perfecte oplossing tegen huisstofmijt en vlooien hoewel we dit zelf niet hebben kunnen testen.

14. Een bad nemen in groene thee schijnt een heilzame werking te hebben op de huid.

15. Extra smaak aan gekookte eieren. Kook uw eieren in groene thee. De Chinezen doen dit om extra kleur en smaak aan eieren te geven.

Bedankt Toetsie voor deze leuke opsomming.

Veel plezier ermee en laat ons weten welke tip voor jou het meest heeft gewerkt!

Wij horen graag uw mening! Laat een reactie na :