Top 10 voordelen van groene thee op uw gezondheid.

Groene thee, van oorsprong uit China, wordt al sinds jaren gebruikt als een middel, voor een betere gezondheid. Groene thee is geschikt tegen een veelheid van kwalen. Dit kan gaan van het verlagen van de bloeddruk tot bij het voorkomen van kanker.

groene thee is gezond en hier is een lijstje van alle voordelen

Hieronder voor jou de top 10 van de meest vermelde beweringen over de voordelen van groene thee op onze gezondheid.

Top 10 voordelen van groene thee

1. Gewichtsverlies, afslanken of gewichtscontrole: Groene thee stimuleert de stofwisseling en helpt afslanken. Lees meer over het effect op afslanken en gewichtscontrole hier.

2. Suikerziekte of diabetes: Groene thee helpt om de glucosespiegel te reguleren. Dit gebeurt door het vertragen van de stijging van de bloedsuikerspiegel na het eten.

3. Hartfunctie: Wetenschappers denken dat groene thee een positieve werking heeft op de kwaliteit van de bloedvaten. Sterke bloedvaten zijn beter in staat om aan veranderingen in de bloeddruk te weerstaan.

4. Slokdarmkanker: Het risico op slokdarmkanker is lager. Ook wordt in het algemeen aangenomen dat groene thee helpt om kankercellen te bestrijden.

5. Cholesterol: Groene thee vermindert slechte cholesterol in het bloed. Het heeft een positieve invloed op de verhouding tussen goede en slechte cholesterol in het lichaam.

6. Alzheimer en Parkinson: Groene thee zou ook de ziekte van Alzheimer en Parkinson vertragen. Deze beweringen zijn gebleken uit studies op muizen. Daar werd er vastgesteld dat groene thee het afsterven van hersencellen afremt en het herstel van beschadigde hersencellen stimuleert.

7. Tandbederf: Onderzoek heeft aangetoond dat “catechine”, de chemische antioxidant in groene thee, een positief effect heeft bij de bestrijding van sommige bacteriën en virussen bij tandheelkundige aandoeningen.

8. Bloeddruk: De kans op hoge bloeddruk daalt bij de regelmatige consumptie van groene thee. Dit bevordert de gezondheid en een lang leven.

9. Depressie: Groene thee drinken geeft een ontspannend en rustgevend gevoel aan de theedrinker. Dit wordt veroorzaakt door de theanine, een natuurlijk aminozuur in theebladeren, wat de gezondheid bevordert.

10. Huidverzorging: Groene thee kan blijkbaar ook helpen tegen verouderingsverschijnselen van de huid. Dit gebeurt door het antioxidant en de anti-inflammatoire effecten van groene thee.

groene thee gezond afslanken drinken

Besluit

Om te besluiten wil ik graag aangeven, dat over sommige van deze voordelen wordt nog gedebatteerd en wordt er nog onderzoek gedaan. We onderzoeken het voor jou en houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Ondertussen drink ik alvast nog een kopje groene thee. Gezondheid!

Wil je op de hoogte blijven ? Schrijf je in voor email updates.
Ontvang regelmatig nieuwe informatie over groene thee.

Vond je dit een leuk artikel, laat het dan weten via de sociale media.

Wij horen graag uw mening! Laat een reactie na :